Het koor

Barbershopkoor de Amstel River Singers uit Amstelveen werd opgericht in 1994 en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol koor bestaande meer dan vijftig enthousiaste vrouwen, onder leiding van dirigent Chiel van Tok.

Wij repeteren wekelijks op de dinsdagavond in het Noorddamcentrum in Amstelveen. Wij hebben een gevarieerd repertoire dat bestaat uit voornamelijk Engelstalige in barbershopstijl gearrangeerde evergreens, musical-en popsongs maar wij schuwen ook anders gearrangeerde vormen van a capellamuziek niet. Buiten de Engelstalige songs zingen wij ook een aantal Nederlandstalige liedjes en hebben wij een uitgebreid kerstrepertoire.


Plezier maken staat bij ons voorop. Plezier in het met elkaar muziek maken, toewerken naar een optreden of show en de voldoening die je dan krijgt als je iets moois hebt neergezet.
Tijdens de repetities werken we hard aan het perfectioneren van de songs en er wordt ook aandacht besteed aan vocale techniek, ademsteun, dynamiek, ritme en expressie. Het showelement is karakteristiek voor barbershopzingen, dit komt tot uiting in de showkleding, de uitstraling en de choreografie.

Na de repetitie is er de mogelijkheid, voor wie daar zin in heeft, met of zonder drankje, nog even na te gloeien in de afterglow. Dat zijn vaak gezellige momenten waar lief en leed wordt gedeeld en waarbij het niet uitgesloten is dat er ineens spontaan gezongen wordt.

Wij zijn een goed georganiseerde vereniging. Om dit mogelijk te maken zijn er binnen het koor een groot aantal leden die actief zijn in het bestuur of zich inzetten in een van de commissies.

Ons koor is lid van Holland Harmony, dit is de grootste Nederlandse koepelorganisatie van vrouwelijke barbershoppers. Een keer in de twee jaar doen wij mee met de landelijke competitie tijdens de Holland Harmony Conventie. Verder organiseert Holland Harmony vaak workshops en cursussen voor leden en dirigent.

Het koor treedt regelmatig op en zou dat ook bij u kunnen doen. Voor informatie kunt u contact opnemen met onze PR commissie.

wie is online

We hebben 16 gasten en geen leden online

Inloggen

wij zijn aangesloten bij Sponsorkliks